<$BlogIte Diğer İsimleri : Dağ çileği, Ağaççileği, Sultan böğürtleni, Moruh, Totuk. Bilinen Bileşimi : Protein, karbonhidrat, selüloz, provitamin A, vitamin C, elma ve limon asidi, sepi maddeler, eterik yağ, vitamin P, kalsiyum, mağnezyum, fosfor, demir, mangan ve bakır bileşimi asidler, pürinli maddeler, reletin.Özellikleri : Kabız yapıcı, diüretik / idrar söktürücü, digestif / hazmettirici, aperatif / iştah açıcı, antiseptik / mikrop öldürücüYaprakları sudofirik / terletici, antifebril / ateş düşürücü, sedatif / sakinleştirici.Önerilen Hastalıklar : Bronşit, anjin, franjit, zatürre, kronik gastrit, enterekolit, ishal, kan tükürme, soğuk algınlığı, aşırı adet kanamaları, kansızlık, verem.Kullanım Şekli ve dozu : Bir bardak kaynar suya 3 - 4 yaprak konularak 10 dakika demlenilir. Günde üç kere birer bardak içilir.Etiketler: Meyvelerin yarari |