KONU BAŞLIKLARI
RAMAZAN







"İletişim"
e-mail adresiniz:



Online Sayaç
<$BlogIte
Diğer İsimleri : Dağ çileği, Ağaççileği, Sultan böğürtleni, Moruh, Totuk.
Bilinen Bileşimi : Protein, karbonhidrat, selüloz, provitamin A, vitamin C, elma ve limon asidi, sepi maddeler, eterik yağ, vitamin P, kalsiyum, mağnezyum, fosfor, demir, mangan ve bakır bileşimi asidler, pürinli maddeler, reletin.Özellikleri : Kabız yapıcı, diüretik / idrar söktürücü, digestif / hazmettirici, aperatif / iştah açıcı, antiseptik / mikrop öldürücüYaprakları sudofirik / terletici, antifebril / ateş düşürücü, sedatif / sakinleştirici.Önerilen Hastalıklar : Bronşit, anjin, franjit, zatürre, kronik gastrit, enterekolit, ishal, kan tükürme, soğuk algınlığı, aşırı adet kanamaları, kansızlık, verem.Kullanım Şekli ve dozu : Bir bardak kaynar suya 3 - 4 yaprak konularak 10 dakika demlenilir. Günde üç kere birer bardak içilir.

Etiketler:

posted by <$BlogIteSihirli Bahcef="<$BlogItehttp://sihirlibahce.blogspot.com/2006/09/ahududu-rubus-ideaus.htmlpermanent link"><$BlogIte00:39  
<$BlogIte0:
<$BlogIteYorum Gönder
Sihirli Bahçe'ye Hoşgeldiniz

Name: <$BlogOwnSihirli Bahce Home: <$BlogOwnTürkiye About Me: <$BlogOwn KONULAR
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Son Yazılar
Arşiv
Linklerim
Banner

eXTReMe Tracker
Technorati Profile Sektör türkiye sektörler