KONU BAŞLIKLARI
RAMAZAN







"İletişim"
e-mail adresiniz:



Online Sayaç
<$BlogIte


Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim bir tarifti ev lahmucunu,kısmet bu güneymiş
Özellikle benim gibi yufka açmaktan aciz arkadaşların çok işine yarıyacak bir tarif.Hem pratik hem de çok lezzetli.Ev lahmacununu kayınvalidem yapar,ancak yufkalarını kendi açar,ben de düşündüm taşındım aynı tarifi hazır yufkayla denedim.Sonuç çok güzel oldu,mutlaka denemenizi öneririm,
özellikle çocuklar bayılacaktır


Malzemeler:
5 yufka
0,5 Kg kıyma
1 büyük boy soğan (2 de olabilir)
2-3 sivri biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
yarım demet maydanoz (isteğinize bağlı)
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kara biber
2 çay kaşığı kimyon
tuz
ayçiçek yağı ( veya zeytin yağı)


Hazırlanışı:
İlk önce soğanı küçük küçük doğrayın ya da blendırdan geçirin ve sıvı ya da zeytin yağında kavurun.Daha sonra sivri biberleri doğrayıp ekleyin,domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp ekleyin.Kavrulmalarına yakın kıymayı ekleyin.Karıştırarak güzelce pişirin.
En son olarak tuzu,kekiği,kara biberi,kimyonu ve doğranmış maydanozlarınızı ekleyin.Karıştırarak bir süre daha pişirin.İç malzemeniz hazır.
Yufkaları resimdeki gibi ikiye katlayın ve tavanızın büyüklüğüne göre bir tabağı şablon olarak seçin.
Tabağınızın yardımıyla yufkaları iki katlı olarak daireler halinde kesin.Merak etmeyin iki kat olması sorun değil,birbirinden ayrılmıyor kızartırken.
Teflon tavanızı kızdırın ve hazırladığınız yuvarlak yufkaların sadece bir tarafının üstüne fırça yardımıyla küçük birkaç dokunuşla yağlayın.Yağı fazla kaçırmamaya dikkat edin,yağlamamızın sebebi yufkaları rulo yaparken kırılmamaları için.
Yufkanın her iki tarafını hafifçe kızartın,tavadan aldığınız gibi iç harcımızdan 1 yemek kaşığı kadar sürüp rulo haline getirin.
Beğeniceğinizi umuyorum,afiyet olsun

Etiketler:

posted by <$BlogIteSihirli Bahcef="<$BlogItehttp://sihirlibahce.blogspot.com/2006/09/ev-lahmacunu.htmlpermanent link"><$BlogIte04:17  
<$BlogIte1:
    At <$BlogCom17 Ocak 2007 00:06logComBlogger Sihirli Bahcelip;

    <$BlogCom- Harika bir fikir.
    Yazan www.wilderrose.blogspot.com (IP bilinmiyor)
    Sibelcim ellerine saglik coktan görüsemedik.
    Özleniyorsun sevgiler.
    Sonia...
    Bağlantı Düzenle Sil

    - enfes
    Yazan sibelin mutfağı (IP bilinmiyor)
    son derece kolay ve eminim çok lezzetlidir. ellerine sağlık. Bende aynını açarak yapmıştım bilmem okuyabildinmi
    Bağlantı Düzenle Sil

    - merhaba
    Yazan yildizcaa (IP bilinmiyor)
    çok iyi bir fikir, bende ince lavaş alıp yapmayı düşünüyordum, ama senin tarifin çok pratik, tşkk.. arkadaşım :))
    Bağlantı Düzenle Sil

    - lahmacun
    Yazan SERAP1980 (IP bilinmiyor)
    Amanda aman oğluşum görmesin lahmacunları ama genede ben bir tane alıyorum akşam çok memmun olaçak lahmacunlara eline salık.
    Bağlantı Düzenle Sil

    - lahmacun
    Yazan evkedisi (IP bilinmiyor)
    ellerine sağlık, çok pratik olmuş.
    eminim lezzetlidir de.

    Bağlantı Düzenle Sil

    - güzel
    Yazan hayatsu (IP bilinmiyor)
    hazır yufka,hem pratik hemde inceliğinden dolayı hoş bir fikir.hemen denemeli
    Bağlantı Düzenle Sil

    - iç malzemeler
    Yazan isimsiz (85.99.43.62)
    merhaba tarif çok güzelde yalnız iç malzemeyi hazırlarken bir yerde yanlış yapıyosun. soğanı kavurduktan sonra kıyma koyulur daha sonra bider domates yoksa kıyma güzel kavrulmaz.. sevgilerimle.... <$BlogCom 

<$BlogIteYorum Gönder
Sihirli Bahçe'ye Hoşgeldiniz

Name: <$BlogOwnSihirli Bahce Home: <$BlogOwnTürkiye About Me: <$BlogOwn KONULAR
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Son Yazılar
Arşiv
Linklerim
Banner

eXTReMe Tracker
Technorati Profile Sektör türkiye sektörler