| <$BlogIte Bu gün akşam yemeği olarak kuzenimle birlikte mantı yapmaya karar verdik.Biraz cesaretsiz ama istekli ve azimliydik
Birkaç tarife baktıktan sonra birini seçtik.Hamur işlerinde aslında oldukça köyüyümdür ve mantı hamurunun kıvamının çok önemli olduğunu biliyorum.Çünkü hamur kuru olursa bohçalar kapanmaz ve haşlanırken tüm içi çıkar.Allah'tan doğru bir tarif seçmişik ki hamur kıvamı harika oldu.
Eğer siz de hala mantı yapmayanlardansanız hiç kormayın arkadaşlar biz bile bu işten yüzümüzün akıyla çıktıysak siz hayli hayli yaparsınız.

Malzemeler:(4 Kişilik)
Hamuru:
4 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yumurta
İç Harcı:
250gr kıyma
1 Orta boy soğan
karabiber
tuz
Sosu İçin:
Yoğurt
Sarımsak
Nane
Hazırlanışı:Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın,içine yumurtayı,tuzu ve suyu ekleyip 5 dakika kadar yoğurun.Hamuru ikiye bölün.Daha sonra 15-20dk hamuru dinlendirin.Bu malzemeler bana tam geldi,hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok katı oluyor.
İç malzemesi için de 1 soğanı rendeleyin ve hafif yağda kavurun(3-5dk),sonra soğanı,karabiberi ve istediğiniz kadar tuzu kıymanın içine ilave edin.
Her bir bezeden normal bir yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.Yufkayı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin ve ortalarına kıymalı harçtan koyup kapatın.

Kaynar suya makarna haşlar gibi mantıları dökün ve kaynatın.Pişme süresi 10-15 dakika kadar.
Süzgeç yardımıyla mantıyı çıkarıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökün.En son olarak kırmızı biberli yağ dökülür.İsteğe bağlı olarak nane ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Bu mantıların bir kısmını kızartmayı da deneyebilirsiniz.Olduça lezzetli mini çiğ börekler olarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler: Hamur isleri |