<$BlogIte Bilinen Bileşimi : Protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A, B1, B2, B3, B6, C vitaminleri. Özellilleri : Meyveleri; diüretik / idrar söktürücü, depüratif / kanı temizleyici, koleretik / safra akımını sağlayıcı. Ağacın kabukları; ishal kesici, ateş düşürücü, göğsü yumuşatıcı, öksürüıü kesici. Kullanım Şekli ve dozu : 4 bardak suya 50 gr. ağaç kabuğu kaynatılır. Günde 3 defa birer bardak içilir. NOT : Kiraz vücudun fazla suyunu alır, buda kalbin ve karaciğerin yükünü hafifletir. Ayrıca kirazın dişleri çürümekten koruduğu, iyi görmeyi sağladığı bildirilmiştir.Etiketler: Meyvelerin yarari |