Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1/2 Su bardağı bal
1/2 Su bardağı sıvı yağ
100 gr kadar margarin
1/2 Su bardağı süt
1 Vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 Su bardağı ceviz
1 kg Un
Süslemek için toz şeker
Çilek marmeladı veya koyu kıvamlı çilek reçeli
Kırmızı renkli gıda boyası
Hazırlanışı:Yumurta,şeker,bal,sıvı yağ,margarin,süt,vanilya,un ve kabartma tozu karıştırılarak yağlı,şekillendirilebilen bir hamur elde ediceksiniz.
Cevizden biraz daha küçük kopardığınız hamur parçalarını elinizle çileğin yarısı gibi şekillendirerek önceden yağladığınız tepsiye dizin.

Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Bir kase soğuk suya çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası ekleyip karıştırın.
Çıkan kurabiyeleri düz tarafa gelmiyecek şekilde,üst tarafını hafif bir şekilde renkli suya batırıp çıkartın ve hemen toz şekerin üstünde gezdirin,ıslaklığıyla şekerler kurabiyeye yapışacaktır.
Çilek marmeladını (yoksa koyu kıvamlı çilek reçelini) 1/2 su bardağı cekilmiş ceviz ile karıştırın.
Kurabiyelerin düz taraflarının ortasında küçük oyuklar yapın,sürülen harcın daha iyi tutmasını sağlar.
Bir çilek şekli oluşturmak için bir kurabiye alın,düz tarafına reçelli harçtan sürün ve diğer kurabiyeyle yapıştırın. Daha renkli bir görüntü oluşturmak için resimdeki gibi ortalarına nane yaprağı ekleyin.
Biraz zahmetli bir tatlı ama sofranıza ayrı bir renk katıcaktır.Ayrıca çok uzun süre muhafaza edebiliyorsunuz,tazeliğini kaybetmeyen bir tatlı.
Afiyet olsun .

<$BlogComMerhaba,blogunuzda biraz gezdim. İlk fırsatta tekrar geleceğim. Harika, içeriği çok zengin.
Çilek kurabiyeler favorim oldu. Ellerinize sağlık.Oyalayıcıama, bir o kadar da albenili olmuş. Ellerinize sağlık.
Yeni yılınız kutlu olsun. Sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
guldenelkan.blogcu.com <$BlogCom