<$BlogIte
-Avokado: İçerdiği yağ asitleri vevitaminler sayesinde bu koyu yeşil meyve, çok değerli besinlerlistesinde yer almaktadır. Dıştan kullanımda, bol miktardaiçerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler, üstderidekepeklenmeyi ve nasırlaşmayı önler. B vitamini kompleksi, hücremetabolizmasını çok olumlu etkiler. Avokadonun etken maddeleri, cildikurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış veyaşlanmış cildi iyileştirir ve güçlendirir.
-Çiçek balı: Dünyanın bilinen en eskitatlandırıcısı, albüminler, vitaminler, mineraller, mikrobesin maddeleri, enzimler ve organik asitler içerir. Bu besleyici maddelercildi güçlendirir ve yumuşatır. Antibakteriyel ve iltihap giderici,deriyi gerginleştiricidir, esnekliği arttırır ve kandolaşımını uyarır.
-Buğday kepeği: Mineraller ve B vitaminleri içerir. Cildedüzgünlük kazandırır ve kurumaktan korur.
-Yeşil çay: Japonların ulusal içkisi olan yeşilçay, yalnızca içten değil, dıştan dakullanıldığında çok yarayışlıdır.Duyarlı ciltleri yatıştırır, olgunlaşmaaşamasında cildi besler ve vaktinden önce yaşlanmaktan korur.
-Çökelek/ekşimik: İltihaplı cilde karşı eskizamanlardan beri kullanılan çökelek, gerektiğinde birazılık sütle karıştırılarak krem kıvamınagetirilir. Yağlı cilt bakımında kullanılır,altderinin (perminal katman) kan dolaşımınıhızlandırır, ayrıca hafif güneş yanıklarındarahatlatıcıdır. Çıbanları(örneğin koltukaltında çıkan köpekmemesini) kısa sürede işletir vetemizler.
-Elma sirkesi: Bu çok yönlü ilaç, cildi canlandırırve derinin asidik koruma örtüsünü güçlendirir. Çok zengin vitaminler ve mikrobesin maddeleri içerir. Kutu ve çatlak cilt kadar, yağlı ve sivilcelicildin bakımında da başarılıdır. Saçlarayumuşaklık ve parlaklık kazandırır.
-Havuç: İçerdiği karoten(provitamin A) velesitin, cilt sertliklerini normalleştirir, deriye sağlıklıbir görünüm ve renk kazandırır.
-Hıyar(salatalık): Cilt için klasik bir nemlendirici olarakbilinen hıyar, yağdan arındırıcı etkiye desahiptir ve bu nedenle yağlı ciltler için hazırlanan maskelereve kompreslere girer.
-Limon: Doğal kozmetikte çok önemli bir yerivardır. Mikrop kırıcı,sıkıştırıcı/sağlamlaştırıcı/gerdiriciözelliği vardır ve cildi yağdan arındırır.
-Süt: Yağlı cilt bakımında venemlendirici olarak idealdir. Çok değerli maddeleri cilt tarafındanhızla emilir. Üstderiye esneklik kazandırır, cildin asidikkoruma örtüsünü güçlendirir, kan dolaşımını uyarır vepürüzlü deriyi düzgünleştirir.
-Yoğurt: İçerdiği bakteri kültürlerisayesinde, üstderi bakteri florasının yeniden yapılanabilmesineyardımcı olur. İçerdiği süt asidi ise cildin erkenkırışmasını önler, ona yumuşaklık veesneklik kazandırır.
-Yulaf: B grubu öncelikli olmak üzere, vitaminler,mineraller ve değerli yağlar içerir. Öğütülmüş yulaf deriyidüzgünleştirir ve özellikle bu amaçla hazırlanan yüz maskelerindebaşarıyla kullanılabilir.
-Yumurta sarısı: Lesitin ve kolestreol açısından çokzengin olduğu için, cilt maskeleri ve kompresler hazırlanırkenemulgatör olarak (örneğin yağ ile suyun bir süre için birbirinekarışmasını sağlamakta) kullanılır. Cildirahatlatır ve düzgünleştirir.
-Zencefil: Cildi çok olumlu etkileyen doymamışyağ asitleri bakımından zengindir. Cildi yağdanarındırır, iltihapları yatıştırır,çatlakların ve basit yaraların iyileşmesini hızlandırır. Etiketler: Bitkilerin Yararlari, Meyvelerin yarari |