<$BlogIte Bilinen Bileşimi :İnvert şeker, pektin, albuminli maddeler, organik asidler, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3, B6, C ve D vitaminleri. Özellilleri :Balgam söktürücü, antiseptik, yumuşatıcı.Önerilen Hastalıklar :Bronşit, kabızlık, bürger damarlarının ağır rahatsızlıkları, nefes darlığı, öksürük, mide ve bağırsak ağrıları, zayıflatıcı olarak. Kullanım Şekli ve dozu :Yapraklardan 2 çorba kaşığı 400 gr. kaynar su ile haşlanır 1 saat bekletilir. Günde 4 defa yeneklerden evvel 1’er çay bardağı içilir. Aynı miktar suda 1 çorba kaşığı meyve 10 dakika kaynatılarak aynı usulde içilir.Etiketler: Meyvelerin yarari |