<$BlogIteEn çok merak ettiğim yemek etkinlerinden biri Ye#Özel Yılbaşı & Bayram Mönüsü. Mağrifetli eller kimbilir ne güzel tarifler hazırlamıştır. Etkinliğin ev sahipliğini sevgili Sonia yapıyor. Vakit sıkıntım olmasa daha fazla tarifle katılmak isterdim. Ben size yılbaşı sofralarınız için Milföylü torbalar hazırladım. Çok hafif ve yapımı kolay bir tatlı. Malzemeler: 12 adet milföy 3 orta boy elma yarım su bardağı ceviz içi 2 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı toz şeker pudra şekeri(üstü için)
Hazırlanışı: Kare Milföy hamurunu elimizle yana doğru biraz genişletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve yarım bardak şekerle 10dk kadar pişirin. Piştikten sonra içine cevizle tarçını ekleyip karıştırın. Milföy hamurunun içine silme 1yemek kaşığı elmalı karışımdan koyun ve torba şekilde kapatın. Torbanın ağız kısmını alüminyum şeritlerle hafif sıkarak dolayın. Alüminyumun standart uzunluğu yeterli oluyor,4 parmak genişliğinde alüminyumları katlayarak bir kurdela hazırlayabilirsiniz. Yemek esnasında alüminyumlar kolay ayrılıyor,isterseniz bağcık için başka bir kurabiye hamurunu gıda boyasıyla renklendirerek de kullanabilirsiniz.
 Yukardaki şekle getirdikten sonra üstlerine ıslak fırçayı sürüp biraz toz şeker serpin. Torbaları damla çikolatalarla süsleyebilirsiniz,ben birtanesinde denedim,erimeden kalıyor. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. İsterseniz torbaların uçlarını piştikten sonra mutfak makasıyla biraz kesebilirsiniz, daha gerçekçi bir torba görüntüsü oluşur. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet Olsun. Etiketler: Tatlilar |