<$BlogIte Yine evde geç saatte tatlı krizimin tuttuğu bir anda yaptım bu kurabiyeleri.Değişik birşeyler denedim ve gerçekten de tavsiye ediceğim bir tarif keşfettim :))İkinci güne resminden başka birşey kalmadı. Kurabiye hamurunu poğaça gibi içini marmelatla doldurup dışını cevize buladım. Ortaya içi seni yakar dışı beni tarzında bişey ortaya çıktı... Çok mu abarttım :)) Hadi tarife geçelim... Malzemeler:(1 mini fırın tepsisi kurabiye çıkıyor) 1 paket oda sıcaklığında margarin(kase rama tavsiyemdir) 1 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya un yarım su bardağı çeviz içi Erik marmeladı
Hazırlanışı: Margarini,yumurtanın sarısını(beyazını dışına sürücez),pudra şekerini,vanilya,hamur kabartma tozu ve aldığı kadar unu güzelce yoğurun.Aldığı kadar un kelimesine ben de kızıyorum ama bu ölçü yağdan yağa değişiyor.Oyun hamuru kıvamında bir hamur elde ediceksiniz.Unu yavaş yavaş ekleyin.Şekillendirilebilen bir hamur elde ediceksiniz,çok un koyarsanız kırılgan olur. İri ceviz büyüklüğünde hamur parçası koparıp poğaça gibi açıp içine marmeladı koyun,ben 1 çay kaşığı(tepeleme) kadar marmelad koydum.Sonra kapatıp üstte kalıcak kısmı çırptığınız yumurta beyazına daldırıp dövülmüş cevizle bulayın.Yumurta beyazı sayesinde cevizler kurabiyeye yapışır.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden 175 derecede ısıtılan fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Lezzet fırtınası yapmak isterseniz fırından çıkan kurabiyelerin üstüne bir de eritilmiş çikolata gezdirin ;)
Not:Hamurun içine marmeladı koyduktan sonra kapattığınız kısmın yukarıda kalmasında fayda var,böylece hamur açılsa da marmelad akmaz.
Afiyet olsun , mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ;)
<$BlogComBence hiç de abartmamışsın. Ellerine sağlık, içi de dışı da çok güzel görünüyor.
Adsızlip;
Sevgilerle <$BlogCom At <$BlogCom20 Ocak 2007 09:12logCom
<$BlogComCanım ellerine sağlık, kurabiye harika görünüyor.. Eminim göründiği kadar da lezizdir. :) <$BlogCom