KONU BAŞLIKLARI
RAMAZAN







"İletişim"
e-mail adresiniz:



Online Sayaç
<$BlogIte

Blogumu karlarla süsledikten sonra artık pasta tarifini ekleyebilirim
Alman pastası,çok hafif ve yapımı kolay bir tatlı.

Resimdeki yazı biraz büyük oldu,yeni yazı fontları buldum,siz de görün istedim
Vakit bulduğumda yeni yazı fontlarımı sizlerle paylaşırım.Hepsi süslü püslü,yılbaşına özel dizayn edilmiş.Fotoğraf programlarında kullanabilirsiniz(Photoshop,pain shop pro,foto canvas gibi...)

Malzemeler:
Pandispanyası için:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
70 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı süt ve yarım çay b. yoğurt karışımı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2yemek kaşığı un(tepeleme)
3-4yemek kaşığ şeker
fındık kadar margarin
1 paket vanilya
üstünü süslemek için pudra şekeri

Hazırlanışı:
Şekerle yumurtayı şeker eriyene kadar çırpın.Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip iyice çırpın(en son kabartma tozu eklenicek).
Normal tarifte margarini eritip katılması öneriliyordu,ben oda sıcaklığındaki margarini koydum,güzel oldu.Tercih sizin.24 cmlik kelepçeli yuvarlak tepsiyi yağlayıp karışımı dökün.Karışımın kıvamı normal kek hamurunki gibi lucak.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırınınız turbo ise 20 dk dan daha az sürede pişer.
Kekin üstü pembeleşinceye kadar pişirin.Eğer kek pembeleşmiş ama içi pişmemişse üstüne alüminyum folyo örtüp pişirmeye devam edin.
Krema için tüm malzemeleri(yağ ve vanilya hariç) kaynayana kadar pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra yağı ve vanilyayı katıp 2 dk daha pişirin.Burda önemli olan krema pişerken sürekli karıştırmalısınız,yoksa kabuk tutar.Ateşi söndürdükten sonra ara sıra yine karıştırın.

Pandispanya soğduktan sonra ortadan ikiye ayırın.Bir ip alıp iki kat yapın.Bıçakla nerden kesicekseniz azcık kesin ki ip daha kolay girsin.Ben ip yöntemiyle tek başıma kestim ama genellikle iki kişi daha kolay kesiyormuş .İpi bıcakla kestiğiniz yere yerleştirip sağlı sollu avaş hareketlerle keki kesin.Çok yavaş olun,her iki yönden kontrol edin,yoksa ip kayabiliyor.Yavaş yavaş keserseniz güzel bir netice alırsınız.Kremayı biraz soğduktan sonra araya sürüp üstünü diğer kekle kapatın.E son olarak üstüne bolca pudra şekeri sepeleyin.
Tarif için Portakal Ağacı'na ve Gülsüm Hanım'a teşekkür ederim.
Bu tarifi yapanların önerilerinin büyük yararı oldu.Siz de burdan inceleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Etiketler:

posted by <$BlogIteSihirli Bahcef="<$BlogItehttp://sihirlibahce.blogspot.com/2007/01/hfhhf.htmlpermanent link"><$BlogIte13:59  
<$BlogIte1:
    At <$BlogCom17 Ocak 2007 00:14logComBlogger Sihirli Bahcelip;

    <$BlogCom13/12/2006 - nam nam
    Yazan tenji (88.224.14.117)
    bu tarifi bende çok kullanırım, hakikaten hem çok hafif hem de yapılışı zahmetsiz.
    halamdan öğrenmiştim :)
    kar'ı özledim cidden, ne iyi etmişsin bloguna kar yağdırmakla. ;)
    sevgiler kucak dolusuuu. :)
    Bağlantı Düzenle Sil

    14/12/2006 - alman pastası ve çocukluğum..
    Yazan illede (88.232.55.30)
    merhaba arkadaşım, çocukken annem bize hep alman pastası yapardı...ablam bayılırdı..sayende o günlere döndüm teşekkürler.. ( bu arada kremanın üstüne bir ka dilim muz da muhteşem oluyor ) sıcacık bir akşam diliyorum.sevgiler:))
    Bağlantı Düzenle Sil

    14/12/2006 - ***
    Yazan mahmure (88.242.134.204)
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
    ilk açtığımda hamburger sandım :))
    yazı fontu, karlar da hoş olmuş.
    sevgiler
    Bağlantı Düzenle Sil

    16/12/2006 - nefis
    Yazan Zehra50 (213.46.20.26)
    Ellerine saglik nefis gorunuyor .Alman pastandan bir dilim aldim sana kolay gelsin canim.
    Bağlantı Düzenle Sil <$BlogCom 

<$BlogIteYorum Gönder
Sihirli Bahçe'ye Hoşgeldiniz

Name: <$BlogOwnSihirli Bahce Home: <$BlogOwnTürkiye About Me: <$BlogOwn KONULAR
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Son Yazılar
Arşiv
Linklerim
Banner

eXTReMe Tracker
Technorati Profile Sektör türkiye sektörler