<$BlogIte
Nefis Bir Pizza Tarifi
Bu aralar yeni lezzetler denemeye,kendimi yemek konusunda geliştirmeye çalışıyorum.Geçen gün canım pizza istedi ve hemen işe koyuldum.Tabi ki ilk başvurduğum kaynaklar yemek blogları oldu.Tahminimden az tarif bulabildim ama hepsi biribirinden lezzetli gözüküyordu.Sonunda Evren Hanım'ın Annemin Mutfak Kokusu blogundan Kusursuz Pizza tarifini yapmaya karar verdim.İlk denememdi ve sonuç gerçekten çok güzel oldu.Dışarıda satılan pizzaları kesinlikle aratmadı.Bu tarifi denemek isterseniz ben kefilim Kullanılan malzemelerde bazıları o anda mutfağımda olmadığı için değişiklikler yaptım.Tam tarif için buraya tıklayın. Malzemeler:5 Su bardağı un 2 tatlı kaşığı instant maya(ben Dr.Oetkerinkini kullandım) 1,5 Su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 Yumurta 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker Üstüne:Yarım kangal sucuk 300gr kaşar peyniri rendesi 3 adet sivri biber bir küçük kase siyah zeytin,çekirdeği çıkarılmış(ben biraz yeşil zeytin de kattım) kekik 2 tatlı kaşığı domates salçası yarım çay bardağı su yarım kutu konserve mısır
Hazırlanışı: Sütü bir tencerede ılıtın ve içine mayayı,şekeri,tuzu ilave edip 10 dk bekleyin.Mayanın hafif köpürdüğünü görüceksiniz.Daha sonra bu karışımın içine yumurtayı,sıvı yağı ve en son unu eleyerek ekleyin.Cıvık bir hamur elde ediceksiniz.Bakın bu çok önemli hamur sert olmamalı.Hazır satılan ekmek hamurlarından biraz daha cıvık bir hamur oluyor.Tarifte 2 kat olana kadar bekletin diyor ama ben 40-45 dk beklettim.Daha çabuk mayalanması için ben fırını çok az ılıtıyorum ve hamuru onun içinde bekletiyorum.Bu arada hamurun üstünü aliminyum folyoyla ya da nemli bir bezle kurumaması için kapatın.Hamur mayalanırken üstüne konulacak malzemeleri hazırlayın. Hamur mayalandıktan sonra fırın tepsisini yağlayın,daha sonra ellerinizi yağlayarak hamuru tepsiye yayın.Masaj yapar gibi hamuru bastırarak daha kolay açarsınız.Önemli bir not daha hamurunuzu mümkün mertebe ince sermeye bakın.Kalın olursa ekmek yiyormuşsunuz gibi olur.Bu malzemelerle yapılan hamurdan bende bir parça arttı,onu da yağda lokma yaparak değerlendirdim.Siz ölçüleri kendinize göre değiştirebilirsiniz.Benim yaptığım pizza mini fırın tepsisine göreydi. Salça ve suyu karıştırın,fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.Onun üstüne sucuğu,mısırı,zeytinleri,kekiği,biberleri dağıtın.220° ısıtılmış fırında 15-20dk pişirin.Ondan sonra çıkarıp üstüne kaşarı serpin ve tekrar 10dk kadar fırınlayın.Pizza pişer pişmez fırından alın aksi halde kurur. Gerçek tarifinde kaşar peyniri 300gr diyor benim tepsime fazla geldi,bidahaki sefere 200-250gr kullanmayı düşünüyorum. Biraz uzun anlatıım ama güzel yemeklerde detaylar önemlidir Malzeme çeşidi isteğinize bağlı,damak zevkinize göre istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun Etiketler: Hamur isleri |