<$BlogIte
 Çıtır çıtır, lezzetli ve yapımı oldukça kolay bir hamuraşı "Yarımca" ,aynı zamanda çiğ börek de deniyor.Tek farkı içine malzemeler pişirilip konuyor. İsterseniz patetesli isterseniz kıymalı yapabilirsiniz.Her iki çeşidi de çok güzel ama benim favorim patetesli :) Hamur İçin Malzemeler: 4 su bardağı un aldığı kadar su 2-3 çay kaşığı tuz
İç Malzemeler: Kıymalı için 250gr kıyma 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik 1-2 çay kaşığı kara biber tuz Patatesli için 3-4 orta boy patates 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik tuz
Hazırlanışı: Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksiniz.Hamur 10-15dk dinlensin. İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurun.Tam olarak pişmesine gerek yok çünkü hamurun içinde zaten pişicek. Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirin.Pürenin içine 1 adet orta boy soğanı kavurup ekleyin ve son olarak tuzunu ve 2-3 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın.Her bir bezeyi unlayarak oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurların kalınlıkları 3-4mm kadar olmalı,çok ince olursa kurur. Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatın.Kapattıktan sonra elinizle hafif bastırın ve tırtıklı kesici ile kıyılarını alın. En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın. Yanına da bir güzel ayran yapın...daha ne olsun? Afiyet Olsun Etiketler: Hamur isleri |