<$BlogIteUzun zamandır yemek tarifi ekleyemiyordum. Tavuklu börekle tariflere başlıyalım.Aslında yufkayla ve galeta unuyla yapılacaktı bu börekler ama markette yufka bulamayınca ve zaman kısıtlı olunca milföy hamuruyla yaptım ve gerçekten hem çok pratik hem de lezzetli oldu.
 Malzemeler: 1 Paket Milföy Hamuru(20 ad) 650gr tavuk göğsü 1 Büyük soğan ya da 2 orta boy karabiber kekik tuz üstüne sürmek için 1 yumurta sarısı süslemek için çörekotu
Hazırlanışı:Tavuk göğsünü kuşbaşından biraz iri doğrayıp tuzlu suda haşlayın.(20dk kadar) Soğanı küçük küçük doğrayıp 5 yemek kaşığı yağda kavurun,haşladığınız tavuk göğsünü soğduktan sonra didikleyin ,böyle mi deniyor bilmiyorum :)) yani küçük parmağınızdan daha ince olucak şekilde uzunlamasına parçalayın ve soğanlarla beraber 5-10dk kavurun,en son olarak baharatları(kara biber ve kekik)ekleyin.Tavuk tuzlu suda piştiği için tuz ilavesine gerek yok,ancak siz yine tadıp ilave edebilirsiniz.Milföy hamurunun her bir kare parçasını bir tarafa biraz uzatın,içine tavuklu harçtan istediğiniz miktarda koyup dar kısmından rulo şeklinde sarın.Ben dolu bir yemek kaşığı harç kullandım.Bu malzemelerle 2 mini fırın tepsi börek çıkıyor. Üstüne yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.Çok lezzetli bir börek oluyor,kesinlikle tavsiye ederim.
Şimdi de Mantar kurabiyeye geçelim...

Nişastalı tarifler pek bana göre değil aslında ama yapmış oldum birkere,pek de sevmedim ama bu kurabiyenin de sevenleri olduğu için tarifi ekliyorum. Malzemeler: - 400gr Nişasta(2paket)
- 5 çorba kaşığı un
- 1paket margarin(oda sıcaklığında olucak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 kabartma tozu
- Kakao
Hazırlanışı:Tüm malzemeleri (kakao hariç) güzelce karıştırın.Hamurunuz cıvık olduysa un ilave edebilirsiniz,ele yapışmayan bir hamur elde ediceksiniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yumurta şekli verin.Bir şişenin ağızıyla ya da bir kapakla(ben kapak kullandım) önce kakaoya batırıp sonra yumurtamsı hamurun uç kısmına batırın.Mantar sapları yumurtamsı şekille daha gerçekçi oluyor.Yuvarlak da yapabilirsiniz hamuru ama sap kısmı kısa kalıyor.Kapak hamura değince yağlanıcağı için yeterli miktarda kakaoyu hamura yapıştırır.Yağladığınız tepsiye dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.Resimde de gördüğünüz gibi rengi beyaz kalıcak,o yüzden son dakikalarda fırın başından ayrılmayın :) Afiyet olsun Etiketler: borekler, Tatlilar |
<$BlogComSibel'cim böreğin ve kurabiyenin fotoları çok güzel çıkmış, nefis görünüyorlar ellerine sağlık, birde aşağıdaki kolyeye bayıldım nereden buldun merak ettim söylersen sevinirim, sevgiler..
Sihirli Bahcelip;
Ebru/mutfaksepeti <$BlogCom At <$BlogCom2 Şubat 2007 01:26logCom
<$BlogComMerhaba Ebrucum,kolyeyi burdan http://www.earthechoes.biz/Raven%27s%20Corner%20050112.htm buldum.
Adsızlip;
Sevgiler <$BlogCom At <$BlogCom2 Şubat 2007 02:22logCom
<$BlogComcanım tavuklu tadlara bayılıyorum deneyeceğim milföylü böreği de.
Sihirli Bahcelip;
mutluluk dolu bir hafta sonu diliyorum sana.
sevgiler. <$BlogCom At <$BlogCom2 Şubat 2007 14:46logCom
<$BlogComDenemeni tavsiye ederim,eminim beğeniceksin canım ;)
Adsızlip;
Ben de sana harika bir hafta sonu geçirmeni dilerim,hayırlı arkadaşım benim ... <$BlogCom At <$BlogCom4 Şubat 2007 00:46logCom
<$BlogComMerhabalar canim bilgisayarimda olan bir sorundan dolayi ekran donup kaliyor ancak gelebildim.Herneyse Ellerine saglik kurabiyen ve boregin cok guzel gorunuyor eminim tadlari da oyle guzeldir .aslinda blogunu tasidigina cok uzuluyorum ama sorunlar da hic bitmiyor belkide en iyisini sen yaptin canim ben de denedim ama ingilizce olunca kontrol paneli anlamadim. <$BlogCom At <$BlogCom4 Şubat 2007 00:47logCom
Adsızlip;
<$BlogComSana guzel bir Pazar dilerim canim <$BlogCom